Het bureau

 

MoNed is gevestigd in het centrum van Leiden en heeft verschillende opdrachtgevers zoals particulieren, architecten, projectontwikkelaars of gemeenten. De nadruk ligt bij ons op kwaliteit, snelheid en onafhankelijkheid. Wij werken overeenkomstig de Richtlijnen Bouwhistorisch Onderzoek 2009.

 

Onze opdrachtgevers zijn gebaat bij vakkundig bouwhistorisch onderzoek en een heldere rapportage. Door directe communicatie en een efficiënte werkwijze proberen we de wensen van onze opdrachtgevers zo snel mogelijk in te willigen.

 

MoNed is in maart 2013 officieel begonnen als zelfstandig onderzoeksbureau. Het richt zich met name op de bouwhistorische facetten die een rol spelen bij het herbestemmen, verbouwen of restaureren van erfgoed. Hierdoor kan het bureau gezien worden als een waardevolle en aanvullende partner voor opdrachtgevers.

Inmiddels zijn we al meer dan 150 uiteenlopende, soms prestigieuze, projecten verder. Zo hebben we onderzoek verricht aan Paleis Het Loo en Kasteel Gemert (in samenwerking met Dröge, Bureau voor bouwhistorie te Leiden) of de psychiatrische instelling Sint Bavo en vakantiekolonie De Vonk te Noordwijkerhout. Niet alleen voor verschillende middeleeuwse huizen maar ook voor de Euromast te Rotterdam hebben wij opdracht voor onderzoek gekregen. We zijn echter vooral blij met terugkerende opdrachtgevers en mond-tot-mond reclame waaruit steeds nieuwe en goede relaties en mooie projecten voortvloeien.

Klik hier voor een overzicht van onze bouwhistorische projecten

Het bureau staat onder leiding van Reinoud Boter. Hij heeft diverse opleidingen genoten op het gebied van bouwkunde en projectmanagement. In 2011 heeft hij tevens de post-HBO opleiding voor Bouwhistorie en Restauratie afgerond.

Hij volgt nog jaarlijks cursussen om op de hoogte te kunnen blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van bouwhistorie en restauratie.  Hiernaast heeft hij al meer dan 25 jaar ervaring in het verbouwen en restaureren van historische panden.

 

Reinoud staat ingeschreven in het register van erkende bouwhistorici van de Bond van Nederlandse Bouwhistorici.

Door aansluiting bij de bond conformeert hij zich behalve aan de algemene Richtlijnen voor Bouwhistorisch Onderzoek 2009 ook aan de kwaliteitseisen en gedragscodes die de bond hanteert. Hierdoor zijn opdrachtgevers nog meer verzekerd van een hoge kwaliteit en onafhankelijk onderzoek.

We hebben een zeer groot netwerk en werken bij grotere projecten samen met freelancers (voor bijvoorbeeld bouwkundige opdrachten) en collega-bouwhistorici, om zo het juiste antwoord te kunnen geven op de vragen van onze opdrachtgevers.

 

Naast het uitvoeren van verschillende bouwhistorische onderzoeken houden wij ons bezig met eigen onderzoeken en publicaties en ondersteunt het bedrijf verschillende bekende en onbekende verenigingen en stichtingen met bijdragen, donaties of lidmaatschappen.

Bureau

Projecten

Downloads

Contact

Offerte

MoNed is gevestigd in het centrum van Leiden
a
 
t
m
e
Beschuitsteeg 8
2312 JV Leiden
(071) 5 147 337
(06) 41 884 179
bureau@moned.nl