Home

Bureau

Diensten

Projecten

Downloads

Contact

bouwhistorische dokumentatie Leiden | winkel Wijnkoperij

object:

bouwjaar:

opdrachtgever:

architect:

werkzaamheden:

datum:

 

omschrijving:

Wijnkoperij

midden 14e eeuw

Stichting Diogenes Leiden

architectenburo Marcel van Dijk

Bouwkundig inmeten, tekenen en advies bij restauratie

medio 2015

 

 

Het pand is bouwhistorisch onderzocht door onze collega J. Dröge van het gelijknamige bureau voor bouwhistorie. Oorspronkelijk bestond het geheel uit drie woningen die in de loop der jaren verheeld is geraakt. De  achterzijde is in de 19e eeuw uitgebreid. De begane grond vloer was ingericht als wijnhandel met opslag. Op de verdiepingen zijn twee bovenwoningen.

 

De wijnhandel is al geruime tijd uit het pand. Stichting Diogenes heeft het pand aangekocht voor herbestemming met behoud van zoveel mogelijk historisch materiaal en kwaliteit. De opdracht hiervoor is gegund aan architectenbureau Marcel van Dijk waardoor wij als adviesbureau er bij betrokken geraakt. Behalve het opmeten van de verschillende ruimten en hoogten zijn wij ook gevraagd mee te denken bij het ontwerpproces en het restaureren van sommige elementen.

 

In het uiteindelijke plan wordt het geheel teruggebracht tot 3 woningen naar de oorspronkelijke opzet. Meer hierover vindt u op de websites van de Stichting en het architectenburo.

Contact informatie:
a
 
t
m
e
Schelpenkade 13 
2313 ZT Leiden
(071) 5 147 337
(06) 41 884 179
[email protected]

KvK-nummer: 57516006

 

volg ons ook op:
Overige informatie:

Reinoud Boter staat ingeschreven in de Kwaliteitsregister

van de Bond Nederlandse Bouwhistorici (BNB)