Home

Bureau

Diensten

Projecten

Downloads

Offerte

bouwhistorische dokumentatie Leiden | winkel Wijnkoperij

object:

bouwjaar:

opdrachtgever:

architect:

werkzaamheden:

datum:

 

omschrijving:

Wijnkoperij

midden 14e eeuw

Stichting Diogenes Leiden

architectenburo Marcel van Dijk

Bouwkundig inmeten, tekenen en advies bij restauratie

medio 2015

 

 

Het pand is bouwhistorisch onderzocht door onze collega J. Dröge van het gelijknamige bureau voor bouwhistorie. Oorspronkelijk bestond het geheel uit drie woningen die in de loop der jaren verheeld is geraakt. De  achterzijde is in de 19e eeuw uitgebreid. De begane grond vloer was ingericht als wijnhandel met opslag. Op de verdiepingen zijn twee bovenwoningen.

 

De wijnhandel is al geruime tijd uit het pand. Stichting Diogenes heeft het pand aangekocht voor herbestemming met behoud van zoveel mogelijk historisch materiaal en kwaliteit. De opdracht hiervoor is gegund aan architectenbureau Marcel van Dijk waardoor wij als adviesbureau er bij betrokken geraakt. Behalve het opmeten van de verschillende ruimten en hoogten zijn wij ook gevraagd mee te denken bij het ontwerpproces en het restaureren van sommige elementen.

 

In het uiteindelijke plan wordt het geheel teruggebracht tot 3 woningen naar de oorspronkelijke opzet. Meer hierover vindt u op de websites van de Stichting en het architectenburo.

Heeft u vragen?

Neem  gerust  vrijblijvend  contact  met  ons  op:

Bezoekadres:
Zoeterwoudesweg 23N 
2321 GM Leiden
Postadres:
Schelpenkade 13 
2313 ZT Leiden
Telefoon:
071 5147337
Mobiel:
06 41884179  (Reinoud Boter)
email:
bureau@moned.nl

KvK-nummer: 57516006